Oprichter en CEA Leguano GmbH
Helmut Ohlhoff

V) Kun je echt overal op barefootschoenen dragen? Hoe zit het in de stad? En op ruiger terrein?

A) Natuurlijk! Barefootschoenen mogen geen andere functie hebben dan de bescherming van onze voeten tijdens het lopen op blote voeten. Daarom moeten ze in alle drie dimensies zeer flexibel zijn en onze voeten niet beperken in hun beweging. En als barefootschoenen ook chic zijn – nog beter. Dan kunnen ze bij alle gelegenheden en op alle oppervlakken worden gedragen.

V) Hoe lang draag je zelf al barefootschoenen?

A) Ik draag barefootschoenen sinds ik leguano heb opgericht. Daarvoor (en nu nog steeds) liep ik meestal op blote voeten.

V) Wanneer had je je eerste idee om je eigen merk te starten? en wat motiveerde je om het te doen?

A) Het idee voor barefootschoenen werd geboren tijdens een reeks gesprekken met Duitslands eerste biokinematische professional en arts in Freiburg, Dr. Walter Packi. Als we een leven willen dat redelijk vrij is van kwalen, dan is blootsvoets lopen een must zonder enige echte alternatief. Deze bevinding en realisatie is sinds het begin van deze eeuw volwassen geworden.

V) Hoe is de merknaam leguano ontstaan?

A) Leguano is de gezamenlijke oprichting van de drie mede-eigenaren. De leguaan bood zichzelf aan als de naamgever door zijn natuurlijke kenmerken van snelheid en uithoudingsvermogen met uitstekende grip.

V) Was je bang om in de barefoot-industrie te gaan werken?

A) Angst is geen factor waarop ondernemingen moeten worden gegrondvest. Nee, de ontdekking om pijnvrij te kunnen leven en lopen, woog zwaarder dan alle zorgen en werkte in het begin als onze gids gedurende de eerste vijf jaar van de ontwikkeling van leguano.

V) De hogere prijs schrikt veel mensen af ​​om op barefootschoenen te kopen. Waarom zijn barefootschoenen vaak duurder in vergelijking met gewoon schoeisel? Komt dat omdat ze geen output zijn van massaproductieprocessen, maar eerder het resultaat van productie waarbij veel handwerk aan ten grondslag ligt?

A) Inderdaad, het label ‘made in Germany’ staat garant voor hoogwaardig handwerk van onze leguano schoenen. Er wordt secuur gestikt en gezoold door onze vakbekwame arbeidskrachten. Terwijl de meeste gewone schoenen vaak in lagelonenlanden zoals China, Vietnam of Brazilië machinaal gemaakt worden, voltooien al onze leguano schoenen hun productieproces in onze fabrieken in Buchholz/Bonn. Toch zijn de prijsverschillen met gewoon schoeisel minder groot dan vaak wordt aangenomen. De waarde die een pijnloze en natuurlijke beweging toevoegt, is sowieso niet met geld te kwantificeren.

V) Hoe lang duurt het om een ​​paar leguanen te produceren? Het is waarschijnlijk geen kwestie van uren, toch?

A) Het duurt gemiddeld twee jaar om een ​​barefootschoen te ontwikkelen van ontwerp tot productiegereedheid. De productie zelf omvat een aantal afzonderlijke stappen, waaronder de maatvoeringen, montage van de losse onderdelen, het naaien, bezolen, de kwaliteitscontrole, de afwerkingen en niet in de laatste plaats de verpakking, beslaat een aanzienlijke tijdspanne.