Filosofie Leguano Barefoot

Waarom Leguano barefoot schoenen

Barefoot ‘blootsvoets’ lopen

Wandelen op schoenen is deel van de westerse cultuur, maar ook de oorzaak van vele daaraan verbonden lichamelijke aandoeningen. We dragen geen schoenen wanneer we op de wereld komen. Bovendien zijn westerse klachten, zoals rug, heup en knie problemen, in landen als India waar veel mensen nog steeds blootsvoets lopen, vrijwel onbekend.

Nieuw type schoen

Het idee was om een nieuw type schoen te ontwikkelen die het mogelijk maakt om op een gezonde en natuurlijke manier voorwaarts te bewegen: als lopen op blote voeten.
Barefoot leguano schoenen zijn in de loop der jaren zo ontwikkeld, dat het de voet het volledige scala van bewegingen teruggeeft. Tegelijkertijd, zijn de voeten beschermd door de slijtvaste, antislip zolen die zich aan elke beweging van de voet en de spieren aanpassen.

100% Duits

Uitgangspunt voor de Duitse producent was dat de materialen en arbeid van eigen grond moest komen. Kwaliteit en service staan in een hoog vaandel. Enerzijds om de communicatielijnen kort te houden, anderzijds om het milieu zo min mogelijk te belasten. Door de hoge eisen aan de kwaliteit, is het een betrouwbare en duurzame barefoot schoen geworden. Binnen 10 jaar is Leguano uitgegroeid tot een bedrijf met een milioenenomzet en heeft zij in 16 landen over de hele wereld distributeurs die het product een warm hart toedragen. Want dat is onder andere de kracht. Leguano moet je zelf (be)leven. Het Leguano gevoel kent geen grenzen.

Allround barefoot wandelschoen

Het toegepaste materiaal voor de zool is sterk genoeg om bescherming te bieden aan scherpe voorwerpen. Het materiaal aan de bovenzijde omvat de voet stevig en verdeelt de druk over de hele voet. Het zorgt ervoor dat teveel lichaamswarmte tijdens het lopen aan de buitenlucht wordt afgegeven en in rusttoestand wordt de warmte juist vastgehouden. Leguano schoenen worden voor veel doeleinden gebruikt; Denk aan wandelen, fietsen, autorijden, yoga, fitness en als barefoot (hard)loopschoenen. Daarnaast zijn ze ideaal voor op de boot, camping, boswandelingen, bergwandelingen, op reis (lichtgewicht en klein pakketje), om en in huis. Eigenlijk zijn ze bijna overal uitermate geschikt voor en hoef je niet meer zonder door het leven ……..

Van jong tot oud

Ze zijn geschikt voor zowel jong (vanaf dat ze beginnen te lopen) als oud. Dankzij de uitstekende kwaliteiten en de anti-slip zool kunnen dragers van leguano schoenen er tot op hoge leeftijd op lopen. Bij aandoeningen, zoals Diabetes, waarbij het gevoel van de zenuwuiteinden minder is, biedt de schoen veiligheid en bescherming tegen het oplopen van nare wondjes die maar niet willen genezen. In de leguanito (kinderschoen) kunnen jonge kinderen de botten, spieren, pezen en gewrichten volop ontwikkelen. Terwijl leguanos aanvoelen als blootvoets lopen bieden ze maximale bescherming voor de voeten.

blootvoets-lopen
Barefoot op kantoor
naaiatellier-handwerk
trail-running
leguanito-spelen