Tips voor keuze en gebruik van de Leguano barefoot schoen

Om langer plezier te hebben van de Leguano schoenen hebben we een paar handige tips.

De Leguanos worden in principe als een sok aangetrokken. Ze horen dan ook als een sok strak om uw voeten te zitten. Houdt er rekening mee dat je de Leguano schoen aantrekt door een hand onder de hak van de zool te leggen en deze voorzichtig naar achteren over de hiel te trekken. Met twee handen aan de stof trekken verzwakt de verbinding tussen stof en zool. Aan de hiel dient de Leguano altijd goed te zitten. Aan de tenen past de sok zich aan de pasvorm van de voet aan.

De Leguanos kunnen met de hand of in een wasnet in de wasmachine gewassen worden bij maximaal 40 graden. Geen wasverzachter gebruiken en niet centrifugeren.

De looptechniek op barefoot Leguano schoenen is anders. Op reguliere schoenen met hak en stijf voetbed plaats je eerst je hak op de grond. Daarna volgt de rest van de voet. Door de soepelheid en lichtheid van de barefoot schoenen plaats je eerst de middenvoet. Deze zorgt samen met de afzet van de tenen voor demping. Hierdoor worden knieën en heupen ontzien. Door deze andere manier van lopen en de actieve inzet van de voeten, worden de pezen en spieren weer gebruikt en zullen ze op termijn sterker worden. Dat proces kan gepaard gaan met spierpijn. Wij adviseren dan ook om in het begin niet meteen grote afstanden op de Leguano schoenen te lopen, maar het langzaam met tussenpozen op te bouwen. Dat geldt ook voor hardlopen.

Om de juiste maat schoenen te bepalen kunt u de Maattabel raadplegen.

Ik wens je veel plezier en genoegen met de blootvoets Leguano schoenen en de vrijheid die je gaat ervaren aan je voeten.