Herontdek de natuurlijke manier van lopen, barefoot

Wandelen of hardlopen is de meest natuurlijke zaak van de wereld. Het houdt het gehele bewegingsapparaat in goede conditie en geeft inspanning en ontspanning. Ons lichaam is gebouwd om natuurlijk te bewegen en dat betekent barefoot ofwel blootvoets! Het alternatief voor het lopen op blote voeten is minimalistisch schoeisel. Deze schoenen passen zich aan aan de bewegingen van de voeten en tenen en niet andersom. Voordat ik exclusief distributeur van het merk Leguano®  werd, was ik al erg enthousiast over deze barefoot schoenen.

Leguano vrijetijdsschoenen, hét antwoord op barefoot lopen.

Leguano schoenen zijn het alternatief voor het op blote voeten lopen.  Het geeft vrijheid en het niet alledaagse ‘barefoot’ model zorgt voor lichtheid en een flexibele pasvorm. Door het gevoel op blote voeten te lopen krijg je weer contact met de aarde/grond. Deze gronding zorgt voor een stabiele basis en meer balans tijdens het (hard)lopen en in stilstand.

Veelzijdig in gebruik

Ze kunnen voor zowel sportieve, recreatieve als dagelijkse (beroepsmatige) activiteiten gebruikt worden. De sterke en uiterst veerkrachtige zool zorgt voor bescherming tegen oneffenheden en harde obstakels. Daarnaast voorkomt de antislip Lifolit zool uitglijden op gladde ondergrond.

Voor iedereen

Van jong tot oud kan iedereen ermee uit de voeten. Het geeft een veilig en ontspannen gevoel van lopen. Het bevordert een gezonde ontwikkeling van de voetspieren en het ondersteunt de natuurlijke houding van het lichaam. De schoenen knellen niet omdat ze de vorm van de voet aannemen. Doordat de spieren actief zijn tijdens het lopen, is er een goede doorbloeding van de voet. Ook worden door de beweging spieren, banden, pezen en botten sterker en kan de vorm van de voet in positieve zin veranderen.

Meerdere modellen

Met meerdere modellen en kleuren in haar collectie, waaronder een kinderschoen, is er volop keuze. Voor zowel binnen als buiten is het een perfecte schoen. Neem eens een kijkje in de webshop

Barefoot lopen
Lopen op Leguano is een natuurlijke ervaring!
Leguano op alle ondergronden

Deel deze informatie