Wandelen op schoenen is deel van de westerse cultuur, maar ook de oorzaak van vele daaraan verbonden lichamelijke aandoeningen. We dragen geen schoenen wanneer we op de wereld komen. Bovendien zijn westerse klachten, zoals rug, heup en knie problemen, in landen als India waar veel mensen nog steeds blootsvoets lopen, vrijwel onbekend.

Nieuw type schoen

Het idee was om een nieuw type schoen te ontwikkelen waar je op een gezonde en natuurlijke manier kunt lopen.
Barefoot leguano schoenen zijn in de loop der jaren zo ontwikkeld, dat voeten zonder weerstand het volledige scala van bewegingen kan maken.

Kenmerken van Leguano barefoot schoenen:
Zero drop (van hiel tot voorvoet is er geen hoogteverschil),
Brede neus (natuurlijke vorm van grote teen naar kleine teen),
Flexibele, dunne zool (voor bescherming en volledige beweging van het voetgewricht en spieren)
Tegelijkertijd, zijn de voeten beschermd door de slijtvaste, antislip zolen die zich aan elke beweging van de voet en de spieren aanpassen.

100% Duits

Uitgangspunt voor de Duitse producent was dat de materialen en arbeid van eigen grond moest komen. Kwaliteit en service staan in een hoog vaandel. Enerzijds om de communicatielijnen kort te houden, anderzijds om het milieu zo min mogelijk te belasten. Door de hoge eisen aan de kwaliteit, is het een betrouwbare en duurzame barefoot schoen geworden. Binnen 10 jaar is Leguano uitgegroeid tot een zeer succesvol bedrijf met veel leguanostores. Nieuwsgierig naar het hele verhaal? Kijk: Alles over Leguano (in Duits)

Allround barefootschoen

Het toegepaste materiaal voor de zool is sterk genoeg om bescherming te bieden aan scherpe voorwerpen. Het materiaal aan de bovenzijde omvat de voet stevig en verdeelt de druk over de hele voet. Het zorgt ervoor dat teveel lichaamswarmte tijdens het lopen aan de buitenlucht wordt afgegeven en in rusttoestand wordt de warmte juist vastgehouden. Leguano schoenen worden voor veel doeleinden gebruikt. Denk aan:
wandelen, fietsen, autorijden, indoorsporten en hardlopen.
Ideaal voor op de boot, camping, boswandelingen, bergwandelingen, in de stad, in de natuur, op reis (lichtgewicht en klein pakketje), in en om huis. Door de diversiteit aan modellen zijn Leguano schoenen voor alle seizoenen.

blootvoets-lopen
Barefoot op kantoor
naaiatellier-handwerk
Spinwyn