Hoe moet ik beginnen met het lopen op Leguano schoenen, langzaam opbouwen of meteen hele dagen achtereen?
De voetspieren zijn meestal gestrest bij het dragen van schoenen en moeten daarom langzaam opnieuw opbouwen. De opbouw gaat slechts langzaam. Het betreft niet alleen de spieren, maar ook pezen, banden en de huid welke door gewone schoenen bijzonder gevoelig is geworden. Begin langzaam, met korte wandel of hardloop afstanden en luister daarbij goed naar wat je lichaam je vertelt. Wanneer spierpijn ontstaat, wacht dan een paar dagen totdat het voorbij is en verhoog dan langzaam de afstanden en tijdsduur.
In principe kun je met het lopen op blote voeten geen fouten maken. Maar geef je voeten wel de kans om langzaam te wennen aan de nieuwe manier van lopen. Hiervoor wordt u bij iedere stap beloond met een fantastische voetreflex en een groot gevoel van welzijn.

Waarom zou ik op Leguano schoenen gaan lopen?
Lopen op blote voeten is geen modegril, maar het is zoals de natuur het voor ons mensen bedoeld heeft. Wanneer we onze voeten in schoenen stoppen, dan zetten we – als gevolg van de min of meer rigide schoenzool – onze voetspieren, pezen en banden grotendeels op “non actief”. De schoenzool fungeert dan als het ware als spalk. De gevolgen: De voet zakt door in de ware zin van het woord. De drie-dimensionale structuur is aan het veranderen in de richting van de platvoet, scheve voet, spreidvoet. Andere bijwerkingen kunnen zijn eeltknobbels, hielspoor en andere voetproblemen. Niet alleen de voeten lijden, maar het gehele bewegingsapparaat, omdat het hele lichaam op de voeten rust. Wanneer de biometrie “uit balans” raakt, manifesteert dit zich in knie, heup en rugproblemen.
Daarom is barefoot lopen nodig om alle voetspieren te activeren en de bovengenoemde problemen te elimineren. Op blote voeten lopen is de veiligste manier om pijn en schade aan het bewegingsapparaat van het menselijk lichaam te voorkomen. Vaak worden bestaande klachten verlicht of ze verdwijnen helemaal.

Hoe lang gaat de zool mee?
Ongeveer 800-1000 km op asfalt, ongeveer net zo lang als gewone jogging schoenen mee gaan.

Waarom zitten er noppen aan de zool?
Bij de noppen van de zool van leguano schoenen gaat het om de ruimte tussen de noppen. Door deze ruimte kan deze zeer flexibele zool nog beter de bewegingen van de voet volgen. Bij barefootschoenen gaat het om die beweeglijkheid. De schoenen moeten het blotevoetengevoel zoveel mogelijk benaderen. En dat doen leguano barefoot schoenen.

Wat is Lifolit?
Lifolit is het materiaal waarvan de zool van de Leguanos wordt gemaakt. Het is een zeer sterk en robuust, maar vooral zeer flexibel materiaal dat de beweging van de voet totaal niet beperkt. Het is onder andere gebruikt in de speelgoedindustrie (bijv. Schleich dieren) en voldoet aan de speelgoed norm EN 71/9 – en daarmee veilig voor kinderen.

Waar kan ik barefoot lopen?
Overal waar je maar wilt. De zeer flexibele en sterke zool is geschikt voor elk oppervlak en biedt een ideale bescherming tegen scherpe voorwerpen, zoals schelpen, stenen, takken, grind, asfalt, etc.

Kan ik Leguanos overal dragen?
Ja, dat kan. De zeer flexibele en sterke zool is geschikt voor elke ondergrond. Of het nu thuis is, tijdens een wandeling, naar het theater, met indoor sporten, marathons lopen, op of in de boot, op het strand – het is eenvoudigweg overal mogelijk Leguanos te dragen, omdat uw voeten beschermd zijn.

Wat gebeurt er als het regent en als het koud is?
Er is geen reden om bang te zijn voor de elementen! Natuurlijk krijg je natte voeten als je door de regen of door plassen loopt. Omdat de voeten in beweging zijn, zal door hun warmte de Leguanos snel drogen. Eigenlijk raden we het aan om met de Leguanos door de regen te lopen. Het is een heerlijk gevoel om het te voelen en te merken dat het ons goed doet. Zelfs sneeuw en ijs, hoeft u niet te ontzien met Leguanos. De hoge slipweerstand en veiligheid zorgen ervoor dat je met vertrouwen kunt lopen terwijl de warme bovenkant zorgt voor aangename temperaturen.

Kunnen Leguano schoenen worden gewassen in de wasmachine?
Ja, op 30 graden en in een waszak. Geen wasverzachter en geen poederwasmiddel gebruiken. Ook niet centrifugeren. Uitzonderingen zijn de Aktiv wintereditie, Chester, Classic wintereditie. Deze kunnen niet in de wasmachine.

Heb ik genoeg grip?
Door het activeren van de voetspieren zorgt de voet zelf voor de nodige ondersteuning. Struikelen en verstuikingen komen veel minder vaak voor omdat spieren, pezen en banden weer volledig ontwikkeld zijn en voor een natuurlijke beweging zorgen.

Gaan de schoenen na verloop van tijd ook uitrekken?
Nee, zelfs na veelvuldig wassen in de wasmachine, blijft de pasvorm gehandhaafd.

Heb ik geen demping in mijn schoenen nodig?
In een natuurlijke loopstijl, hebben we geen gedempte schoenen nodig. We zijn blootvoets in de wereld gekomen en voorbereid voor alle vormen van beweging. Demping in de schoenen is alleen gebruikelijk voor lopers die de natuurlijke loopstijl niet kunnen uitoefenen. Hardlopen met dempende hardloopschoenen dwingt lopers om te hoppen. Demping vermindert het effect bij elke stap, omdat het tot extra inspanning dwingt elke keer als de hak in de grond landt en daarmee de snelheid uit de loop haalt en een terugslag op enkels, knieën, heupen, rug en nek geeft.

Waarom zijn de Leguanos niet waterdicht?
Vaak zitten onze voeten in waterdichte en weerbestendige schoenen. Dit klinkt praktisch, maar als je er over nadenkt is het duidelijk dat onze voeten niet kunnen ademen in waterdichte schoenen. Simpel gezegd, voeten zullen uiteindelijk beginnen te zweten, warmte en condensatie/vocht zal niet kunnen ontsnappen, en voeten worden niet geventileerd. De voeten worden zacht en blaren kunnen ontstaan. Leguano-schoenen zijn niet waterdicht, maar met een goede reden: het voetklimaat moet natuurlijk blijven en luchtdoorlatend zijn.

Waarom zweten mijn voeten in leguanos?
Bij het lopen en rennen op leguano-schoenen worden de voetspieren weer uitgedaagd en moet de voet goed bewegen. En oefening genereert op natuurlijke wijze warmte. Als het te warm wordt voor de voeten, zweten ze. Vaak zweten de voeten in leguanos niet meer dan normaal. Als dit toch gebeurt, wennen de voeten aan de nieuwe bewegingsvrijheid en neemt het overmatige zweten van de voeten na verloop van tijd weer af. Een goede remedie voor transpiratiegeur in de schoen, is de schoen een etmaal in de vriezer te doen. Als dat niet afdoende helpt kan zuiveringszout in de schoen uitkomst bieden. Strooi baking soda in je schoenen wanneer je ze niet gebruikt en schud de baking soda eruit wanneer je ze weer aantrekt.

Kan ik mijn inlegzolen ook op blote voeten schoenen dragen?
Het doel van lopen op blote voeten is om de voetspieren weer te versterken. Inlegzolen houden de huidige toestand (zwakte van de voetspieren en banden) in stand. Ze versterken de voetspieren niet, maar verzwakken deze. Afhankelijk van de individuele conditie zijn de zooltjes na een relatief korte tijd blootsvoets lopen meestal niet meer nodig. In geval van twijfel moet de arts in ieder geval worden geraadpleegd.

Kan ik sokken dragen in de schoenen?
Goede kwaliteit (teen)sokken kunnen in de schoenen gedragen worden.

Zijn Leguano schoenen veganistisch?
Leguano barefootschoenen zijn strikt genomen niet veganistisch. Er zit één ingrediënt (0,005%) in de zool verwerkt, wat is gebaseerd op dierlijke bronnen. Het is geen direct dierlijk product dat in het materiaal wordt verwerkt, maar hulpstoffen afkomstig van vetzuren, waarbij het basismateriaal van dierlijke oorsprong kan zijn. We zijn altijd bezig met het optimaliseren van onze producten en de materiaalsamenstelling. Daarom is het voor ons een belangrijke zaak om een ​​materiaal voor de zool te vinden dat plantaardig is en deze te implementeren.

Kunnen de zolen van Leguano schoenen verzoold worden?
Er is geen manier om de zool van Leguano schoenen te verzolen, omdat de zool door middel van temperatuur en stiksels aan het bovenwerk is bevestigd tijdens het fabricageproces.

Zijn Leguano schoenen recyclebaar?
Omdat Leguano schoenen gemaakt zijn van 100% microvezel, zijn alle leguano schoenen volledig recyclebaar. Ze kunnen gedeponeerd worden bij een plaatselijke textielbak (zie https://www.milieucentraal.nl/).

Kunnen kinderen met de leguanitos ook met de skelter rijden?

Dit moet worden ontmoedigd, omdat dit kan leiden tot een korte levensduur van leguanos. De zolen zijn slijtvast. Als het kind echter met zijn mobiele voetstuk over asfalt rijdt en zijn voeten laat hangen, dan wordt het bovenste materiaal weggevaagd en krijgt het indien nodig gaten. Voorts kunnen er, net als op blote voeten, op een skelter en andere gevaarlijke mechanische speelattributen ernstige ongelukken gebeuren.

Wat als ik last heb van knie, heup of rugklachten?
Vele knie en/of heup problemen, evenals vele rugklachten, ontstaan als gevolg van verkeerd neerzetten van de voeten.
Door training van de voetspieren, waarmee we onze natuurlijke manier van bewegen terugbrengen, behoort dergelijke pijn vaak snel tot het verleden. In geval van aanhoudende klachten, altijd een arts raadplegen!

Kan ik Leguano schoenen omruilen?
Alle antwoorden over ruilen en retourneren van aankopen via de webshop zijn te vinden via de link https://www.leguanoschoenen.nl/verzending-retour-ruilen/

Op welke manier kan ik mijn bestelling betalen?
In onze webshop kunt u gemakkelijk en veilig betalen via iDeal, Bancontact/Mister Cash en Creditcard.