Hoe moet ik beginnen met het lopen op Leguano schoenen, langzaam aan of meteen hele dagen achtereen?
Houdt er rekening mee dat uw voetspieren grotendeels verwaarloosd zijn. De opbouw gaat slechts langzaam. Het betreft niet alleen de spieren, maar ook pezen, banden en de huid welke door alle bescherming bijzonder gevoelig is geworden. Begin langzaam, met korte wandel of hardloop afstanden en luister daarbij goed naar wat je lichaam je vertelt. Wanneer spierpijn ontstaat, wacht dan een paar dagen totdat het voorbij is en verhoog dan langzaam de afstanden en tijdsduur.
In principe kun je met het lopen op blote voeten geen fouten maken. Maar geef je voeten wel de kans om langzaam te wennen aan de nieuwe manier van lopen. Hiervoor wordt u bij iedere stap beloond met een fantastische voetreflex en een groot gevoel van welzijn.

Waarom zou ik gaan met Leguanos gaan lopen?
Lopen op blote voeten is geen modegril, maar het is zoals de natuur het voor ons mensen bedoeld heeft. Wanneer we onze voeten in schoenen stoppen, dan zetten we – als gevolg van de min of meer rigide schoenzool – onze voetspieren, pezen en banden grotendeels op “non actief”. De schoenzool fungeert dan als het ware als spalk. De gevolgen: De voet zakt door in de ware zin van het woord. De drie-dimensionale structuur is aan het veranderen in de richting van de platvoet, scheve voet, spreidvoet. Andere bijwerkingen kunnen zijn eeltknobbels, hielspoor en andere voetproblemen. Niet alleen de voeten lijden, maar het gehele bewegingsapparaat, omdat het hele lichaam op de voeten rust. Wanneer de biometrie “uit balans” raakt, manifesteert dit zich in knie, heup en rugproblemen.
Daarom is barefoot lopen nodig om alle voetspieren te activeren en de bovengenoemde problemen te elimineren. Op blote voeten lopen is de veiligste manier om pijn en schade aan het bewegingsapparaat van het menselijk lichaam te voorkomen. Vaak worden bestaande klachten verlicht of ze verdwijnen helemaal.

Hoe lang gaat de zool mee?
Ongeveer 800-1000 km op asfalt, ongeveer net zo lang als gewone jogging schoenen mee gaan.

Wat is Lifolit?
Lifolit is het materiaal waarvan de zool van de Leguanos wordt gemaakt. Het is een zeer sterk, maar vooral zeer flexibel materiaal dat de beweging van de voet totaal niet beperkt. Het is onder andere gebruikt in de speelgoedindustrie (bijv. Schleich dieren) en voldoet aan de speelgoed norm EN 71/9 – en daarmee veilig voor kinderen.

Waar kan ik barefoot lopen?
Overal waar je maar wilt. De zeer flexibele en sterke zool is geschikt voor elk oppervlak en biedt een ideale bescherming tegen scherpe voorwerpen, zoals schelpen, stenen, takken, grind, asfalt, etc.

Kan ik Leguanos overal dragen?
Ja, dat kan. De zeer flexibele en sterke zool is geschikt voor elke ondergrond. Of het nu thuis is, tijdens een wandeling, naar het theater, met indoor sporten, marathons lopen, op of in de boot, op het strand – het is eenvoudigweg overal mogelijk Leguanos te dragen, omdat uw voeten beschermd zijn.

Wat gebeurt er als het regent en als het koud is?
Er is geen reden om bang te zijn voor de elementen! Natuurlijk krijg je natte voeten als je door de regen of door plassen loopt. Omdat de voeten in beweging zijn, zal door hun warmte de Leguanos snel drogen. Eigenlijk raden we het aan om met de Leguanos door de regen te lopen. Het is een heerlijk gevoel om het te voelen en te merken dat het ons goed doet. Zelfs sneeuw en ijs, hoeft u niet te ontzien met Leguanos. De hoge slipweerstand en veiligheid zorgen ervoor dat je met vertrouwen kunt lopen terwijl de warme bovenkant zorgt voor aangename temperaturen.

Kunnen Leguano schoenen worden gewassen in de wasmachine?
Ja, bij 40 graden in een waszak. Geen wasverzachter gebruiken en niet centrifugeren.

Heb ik genoeg grip?
Door het activeren van de voetspieren zorgt de voet zelf voor de nodige ondersteuning. Struikelen en verstuikingen komen veel minder vaak voor omdat spieren, pezen en banden weer volledig ontwikkeld zijn en voor een natuurlijke beweging zorgen.

Gaan de schoenen na verloop van tijd ook uitrekken?
Nee, zelfs na veelvuldig wassen in de wasmachine, blijft de pasvorm gehandhaafd.

Heb ik geen demping in mijn schoenen nodig?
In een natuurlijke loopstijl, hebben we geen gedempte schoenen nodig. We zijn blootvoets in de wereld gekomen en voorbereid voor alle vormen van beweging. Demping in de schoenen is alleen gebruikelijk voor lopers die de natuurlijke loopstijl niet kunnen uitoefenen. Hardlopen met dempende hardloopschoenen dwingt lopers om te hoppen. Demping vermindert het effect bij elke stap, omdat het tot extra inspanning dwingt elke keer als de hak in de grond landt en daarmee de snelheid uit de loop haalt en een terugslag op enkels, knieën, heupen, rug en nek geeft.

Hoe zit het met inlegzooltjes?
Door regelmatig op blote voeten te lopen worden alle voetspieren geactiveerd, wat ertoe leidt dat inlegzooltjes in de meeste gevallen niet meer nodig zijn.

Waarom zijn de Leguanos niet waterdicht?
Het bovenste materiaal is ademend, zodat het vocht naar buiten kan en bijkomend voordeel is dat de voet eindelijk weer kan ademen.

Wat als ik last heb van knie, heup of rugklachten?
Vele knie en/of heup problemen, evenals vele rugklachten, ontstaan als gevolg van verkeerd neerzetten van de voeten.
Door training van de voetspieren, waarmee we onze natuurlijke manier van bewegen terugbrengen, behoort dergelijke pijn vaak snel tot het verleden.

Onthoudt dit: een gezond lichaam heeft geen dokter nodig, bovendien is op blote voeten wandelen of hardlopen natuurlijk en niet verkeerd.

Maar neem altijd contact op met een arts als ongemakken aanhouden of wanneer andere ziektebeelden ontstaan.

Op welke manier kan ik mijn bestelling betalen?
In onze webshop kunt u gemakkelijk en veilig betalen via iDeal, creditcard of PayPal.

iDEALCreditcardPayPal