Verzending / Retourzending / Ruilen

Verzending

De bestelling wordt standaard verzonden met DHL Parcel. Op afspraak kunnen bestellingen ook afgehaald worden aan de Eendrachtstraat 9 te Zwolle. We doen ons uiterste best om bestellingen zo snel mogelijk te bezorgen. Vandaag voor 12.00 uur besteld is in de regel de volgende dag geleverd.

Verzenden van bestellingen boven een besteding per bestelling van €75,00 is gratis 

Herroepingsrecht/retour/ruilen

1 Dit Artikel is van toepassing op de Klant, zijnde een natuurlijk persoon, die niet handelt in de uitoefening van zijn beroep of bedrijf. De Klant heeft het recht de Overeenkomst met Leguano Schoenen Nederland, Eendrachtstraat 9, 8012VV Zwolle, binnen 14 kalenderdagen na ontvangst van het Product, zonder opgave van redenen te ontbinden of te ruilen. De termijn gaat in op de dag dat het Product is afgeleverd.

2 Binnen de in lid 1 bedoelde herroepingstermijn zal de Klant zorgvuldig omgaan met het Product en de verpakking. De Klant zal de verpakking slechts openen en het Product slechts gebruiken voor zover dit nodig is om de aard, de kenmerken en de werking van het Product na te gaan. Uitgangspunt hierbij is dat deze inspectie niet verder mag gaan dan dat de Klant in een fysieke winkel zou doen. In geen geval mag de Klant het Product buitenshuis gebruiken. Ook de schoenendoos dient in onbeschadigde staat te zijn bij retour ontvangst. In deze gevallen komt het recht op herroeping te vervallen.

3 De Klant kan de Overeenkomst ontbinden conform lid 1 van de in dit artikel gestelde termijn door het Product te retourneren. De ontbinding van de overeenkomst gaat in op de dag dat Leguano Schoenen Nederland het Product retour ontvangen heeft. Ruilen binnen 14 dagen na aankoop is mogelijk.  Zodra het te ruilen Product retour ontvangen is zal het nieuw gewenste Product verzonden worden.

Het Product voorzien van een korte notitie (naam en reden retour), retourneren naar:

Leguano Schoenen Nederland
Eendrachtstraat 9
8012 VV  Zwolle

De kosten voor retourzending, in geval van geld terug of ruilen, zijn voor rekening van de Klant.
Wanneer het pakket door de Klant geweigerd wordt of wanneer het pakket na het meermaals aanbieden door Verzender niet in ontvangst wordt genomen, worden na retour ontvangst, de verzendkosten voor zending en retourzending in mindering gebracht op het aankoopbedrag.

4 Het door de Klant betaalde bedrag voor het Product (exclusief verzendkosten) zal worden terugbetaald aan de Klant zodra Leguano Schoenen Nederland het Product in goede orde retour heeft ontvangen, doch uiterlijk binnen 14 dagen na ontbinding van de Overeenkomst.

De volledige Algemene voorwaarden kunt u lezen op de pagina Algemene Voorwaarden